multikino a Pan Tadeusz

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

multikino a Pan Tadeusz

fin.

Użytkownik
**

Grupa: Members
Nr użytkownika: 363

Głośność w Feminie jest dla mnie OK. Dzięki temu więcej dźwięków ma szansę należycie "wybrzmieć", po prostu więcej słychać. "Grzegorz W. Fedorynski" writes:
Powtorze - jesli sie przedtem utracilo 50% sluchu w dyskotekach (nie bierz do siebie).
MJ
PM Email Poster
stanislaw

Użytkownik

Nr użytkownika: 1089

CYTAT
Wtedy zawsze jestem na głośniejszym filmie. :-) Już bardziej narzekałbym na lekkie przesterowanie sygnału - ale to jest kino a nie filcharmonia, a dzięki temu subwoofer Feminy jest jedyny w swoim rodzaju. Lekkie? Oh well, znaczy to moze nie jest przesterowanie, ale ja szanuje swoje bebenki i do Feminy wiecej nie pojde - to jest kino dla osob z utrata sluchu powyzej 50%.

Głośność w Feminie jest dla mnie OK. Dzięki temu więcej dźwięków ma szansę należycie "wybrzmieć", po prostu więcej słychać. Nie każdemu to odpowiada - mi akurat tak. Przesterowanie to co innego (choć oczywiście ma związek). Zbyt duże powoduje, że dźwięki brzmią nieczysto, ale takie +3 dB powoduje, że całość ma większego kopa.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
siefca.openid.pl

Użytkownik

Nr użytkownika: 71

CYTAT
A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy.

Tak, jestem pewien.
()
Chyba musiałby być głuchy.
Pozdrawiam - Dariusz Niemczyński topnet.pl
PM Email Poster
tazdzioch

Użytkownik

Nr użytkownika: 871

Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej stronyco za syf :(((((
kender
PM Email Poster
savage

Użytkownik

Nr użytkownika: 390

On Mon, 01 Nov GMT, Radek Nowacki : Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami : skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej :co za syf :(((((
numerki pojawiaja sie w kazdym kinie (numery kopii, jakis matolek dal na srodku, zbyt wysoko), inne znaczki tez
inna sprawa, ze obraz nie musi skakac ;-)
robert
PM Email Poster
pawel504

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 551

CYTAT
Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej stronyco za syf :(((((

Pewnego razu, a dokladniej: Mon, 01 Nov GMT, ikar.mps.com.pl (Radek Nowacki) nastukal(a):
Co do multikina mam podobne odczucia, wiecej tam nie pojade. Bo i nie ma po co. To taki moloch nastawiony na przerobienie masy bublicznosci i nic wiecej, zero atmoswerki itp. Siedzenia nie specjalnie wygodne no i w sali w ktorej bylem (8) ekran o wiele za duzy :(
PM Email Poster
juda92

Użytkownik

Nr użytkownika: 1234

CYTAT
numerki pojawiaja sie w kazdym kinie (numery kopii, jakis matolek inne znaczki tez

Must be debil :) Eh przykre bo zepsulo mi to troche film. Ale i tak film mi sie podobal duzo bardziej ni oryginal.
kender
PM Email Poster
greno.openid.pl

Użytkownik

Nr użytkownika: 427

CYTAT
Co do multikina mam podobne odczucia, wiecej tam nie pojade. Bo i nie ma po co. To taki moloch nastawiony na przerobienie masy bublicznosci i nic wiecej, zero atmoswerki Siedzenia nie specjalnie wygodne no i w sali w ktorej bylem (8) ekran o wiele za duzy :(

Ale miejsca na kubeczki/piwo sa ok :) Tzn siedziales za blisko tak?
kender
PM Email Poster
Swicher

Użytkownik

Nr użytkownika: 982

CYTAT
kender

PM Email Poster
darkmanek

Użytkownik

Nr użytkownika: 595

CYTAT
On(Mariusz Wilowski)
Co do multikina mam podobne odczucia, wiecej tam nie pojade. Bo i nie ma po co. To taki moloch nastawiony na przerobienie masy bublicznosci i nic wiecej, zero atmoswerki Ale miejsca na kubeczki/piwo sa ok :) Siedzenia nie specjalnie wygodne no i w sali w ktorej bylem (8) ekran o wiele za duzy :( Tzn siedziales za blisko tak?

Pewnego razu, a dokladniej: Tue, 02 Nov GMT, ikar.mps.com.pl (Radek Nowacki) nastukal(a):
Wlasnie w tym sek ze NIE. Siedzialem w polowie sali i skakalem glowa albo raczej oczami od napisow do glow aktorow. Dodam jeszcze ze w sali bylo zimno.
PM Email Poster
Bunt0wnik1

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 828

CYTAT
Co do multikina mam podobne odczucia, wiecej tam nie pojade. Bo i nie ma po co. To taki moloch nastawiony na przerobienie masy bublicznosci i nic wiecej, zero atmoswerki itp. Siedzenia nie specjalnie wygodne no i w sali w ktorej bylem (8) ekran o wiele za duzy :(

Mariusz Wilowski
Ja tez bylam w sali nr 8. Wg mnie ekran byl w porzadku (moze dlatego ze siedzialam w ostatnim rzedzie). Plusem jest duze nachylenie sali (nikt mi nie zaslanial). Dobrym pomyslem sa dziury na napoje. Siedzenia wg mnie sa wygodne i w dodatku jest duzo miejsca na nogi. Ogolnie sama sala mi sie podobala, czego nie moge powiedziec o fastfood'ach. W poznanskim multikinie przynajmniej jest normalna restauracja. Juz za miesiac ma byc otwarcie Multikina na Grochowie. Moze poprawia pare niedociagniec.
Pozdrawiam Magda M
P.S. dobrym pomyslem sa monitory przy kasach wyswietlajace ile jeszcze zostalo miejsc na poszczegolne seanse (szkoda tylko, ze nie do konca dzialaja poprawnie).
PM Email Poster
juda92

Użytkownik

Nr użytkownika: 1234

CYTAT

Mariusz Wilowski w wiadomoœci:
.. Dodam jeszcze ze w sali bylo zimno. A to ostatnio chyba taka moda :-( Bylam na PT w Wisle i myslalam, ze oszaleje Trudno skupic sie na filmie, kiedy jest po prostu zimno. Skonczylo sie na tym, ze mimo dlugiego plaszcza musialam przykryc sobie nogi kurtka z kozucha (a wtedy marzl moj maz).
Czy sa w Wawie kina, gdzie nie jest duszno i jednoczesnie sie nie zamarza?
Pozdrawiam, Agnieszka
PM Email Poster
stm

Użytkownik

Nr użytkownika: 1046

CYTAT
Pewnego razu, a dokladniej: Mon, 01 Nov GMT, (Radek Nowacki) nastukal(a):
Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej co za syf :(((((

poczta.fm (Mariusz Wilowski) writes:
Mmm, te napisy to nie wina Multikina. W Relaxie bylo tak samo. Za to ekran nie skakal ;)
PM Email Poster
SeRdEcZnY

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1035

Polka chce do zachodu i teraz bedzie miala wiecej takich kin. mieszkam w londynie i tu wszystkie kina sa takie i ceny bardzo wysokie nawet jwk na anglie. w takim czyms jak multi kino bilet by kosztowal co najmniej 50 zl. atmosferu tutaj w kinie tez nie ma i tez jest zimno, tak samo jest w USA i u Francuzow. ludzie nie nazekajcie!!!!!! warszawa to super miasto moze wy nie widzicie zmian kiedy jestescie tam na codzien, ale jak ja jak przyjezdzm tam co 4 miesiace to widze wiele zmian na lepsze
Iza
PM Email Poster
jagus

Użytkownik

Nr użytkownika: 970

Tez bylem w Multikinie. Sala numer 1., na bilecie napisane "PAN TADEUS".
Po kolei:
1. Parking (na razie?) za darmo. Strasznie ciasny, dobrze, ze mam maly samochod. Na poziomie "dachowym" nie swieca sie latarnie. 2. Zejscie z parkingu dla pieszych beznadziejne. 3. Bufet - "mala kola" ma 0.5 litra i kosztuje 4.60 zl. Lojezu 4. Kibel. Meski - OK. Damski - za malo kabin. 5. Sala 1. - jedna z bodajze pieciu (o ile pamietam: 1., 2., 10., 11., 12.) dosc duzych (ale nie najwiekszych, najwieksza jest 7.). Jedno wejscie. Widownia amfiteatralna. Rzedy literowane, a nie numerowane. Odstepy miedzy rzedami duze, nogi mi sie mieszcza, duzy plus. Uchwyty do kubkow z piciem - ekstra. Fotele dosc wygodne. 6. Ekran - od sciany do sciany i od gory do dolu. Odrobine wklesly, dobrze widoczny. Rzad K byl akurat. 7. Dzwiek w porzadku. Nie za glosny, stereo itp. wyraznie obecne. 8. 15 minut reklam. To juz chyba standard. 9. Kopia miala literki 90 i byla krzywo sklejona, na szczescie dopiero w czasie napisow koncowych 10. Wyjscie z sali - tez tylko jednymi drzwiami z powrotem do holu kasowo-bufetowego. Piramidalny idiotyzm. Jest dwoje drzwi ewakuacyjnych (musza byc), ale z napisami "Przejscia nie ma". Chyba nastepnym razem sprobuje jednak wyjsc tamtedy - w koncu jesli sie nie da tamtedy wyjsc, to wystarczy jeden telefon do strazy pozarnej i Gorzej, ze moze sie wlaczyc od tego wyjscia jakis alarm 8-)
W sumie kino w porzadku, jesli jeszcze wprowadza rezerwacje telefoniczna, to chyba bede tam zagladal. Co prawda, do bylej Moskwy mam duzo blizej, a tam tez juz koncza budowe
Aha - bylbym zapomnial. Na poczatku w sali wydalo mi sie goraco i duszno. Potem jakos albo sie przyzwyczailem, albo troche przewietrzyli. W kazdym razie, o zimnie mowy nie bylo.
MJ
PM Email Poster
Robbi

Użytkownik

Nr użytkownika: 1213

CYTAT
4. Kibel. Meski - OK. Damski - za malo kabin.

Michal Jankowski

Aaaa Co pan robił w damskiej ubikacji? ;-)

PM Email Poster
rainb0w

Użytkownik

Nr użytkownika: 319

CYTAT

Hmm przypomina mi się jeden tekst z Rejsu :-)
Marcin Jagodzinski (or compatible)
PM Email Poster
l30n

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 498

CYTAT
Michal Jankowski

Użytkownik Lukasz Trabinski w wiadomości do grup dyskusyjnych lt.wsisiz.edu.pl
Przerabiał w praktyce scenę szukania mrówek ;-)
Pozdrowienia
PM Email Poster
dreamer_

Użytkownik

Nr użytkownika: 398

CYTAT
Juz za miesiac ma byc otwarcie Multikina na Grochowie.

Magda Marszalek napisal:
AFAIR to nie bedzie Multikino.

PM Email Poster
beata

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 893

CYTAT
1. Parking (na razie?) za darmo. Strasznie ciasny, dobrze, ze mam maly samochod. Na poziomie "dachowym" nie swieca sie latarnie. 2. Zejscie z parkingu dla pieszych beznadziejne.

Michal Jankowski napisal:
Faktycznie ten parking to kosmiczny. Jak jeden samochod zjezdza z gory, a drugi wjezdza, to nie moga sie minac na zakrecie. Sztuki odchodza wiec niesamowite. Poza tym strasznie niski, az strach ze sie troche wyzsza buda zachaczy na podjazdach. Za to na ostatnim, odslonietym pietrze swiecily pustki jak bylem.
Fakt. Do tego przejscie z parkingu do kina jest beznadziejne (a moze ja czegos nie zauwazylem?). Wydaje mi sie skrajnym idiotyzmem, ze z kinowego parkingu musze wychodzic na ulice i isc ladny kawalek do kina obchodzac budynek z dwoch stron, podczas gdy moznaby przebic dziure w scianie i zrobic kulturalne, osloniete od deszczu przejscie z parkingu do kina. A moze tam jest jednak gdzies zamaskowane to przejscie ?

PM Email Poster
btj

Użytkownik

Nr użytkownika: 133

CYTAT
Polka chce do zachodu i teraz bedzie miala wiecej takich kin. mieszkam w londynie i tu wszystkie kina sa takie i ceny bardzo wysokie nawet jwk na anglie. w takim czyms jak multi kino bilet by kosztowal co najmniej 50 zl. atmosferu tutaj w kinie tez nie ma i tez jest zimno, tak samo jest w USA i u Francuzow. ludzie nie nazekajcie!!!!!!

Użytkownik Izabella w wiadomooci do grup dyskusyjnych mailcity.com Nieprawda. Mialem okazje byc w multikinie w Chicago - 30 sal roznej wielkosci - parking na 15.000 aut, ceny jak na tamte warunki umierkowane. Ale absolutnie nie bylo zimno!!! Faktem jest ze klima chodzila az milo, ale nie bylo zimno! Bardzo mi sie podobalo. Fotele takie jak na Ursynowie - z tego co czytam w opisach na mnie rowniez wtedy zrobily wrazenie - bardzo wygodne i miejsca na nogi bardzo duzo. Jesli chodzi o fast foody to juz sami mozecie sobie dopowiedziec jakie byly w USA i ile ludzi kupowalo pop-corn (ble!) i inne sztuczne dziwactwa. Restauracji nie bylo bo po co? Do multikina przyjezdza sie do kina a nie na konkretny film. Dopiero na miejscu wybierasz tytul. I nie czekasz na tyle dlugo zeby potrzebna byla restauracja. Wlasnie fast-food jest taka "zapchajdziura" i powienien byc wystarczajacy.
Pozdrawiam

PM Email Poster
dariaa16

Użytkownik

Nr użytkownika: 843

CYTAT
Mariusz Wilowski w wiadomoœci:
. Dodam jeszcze ze w sali bylo zimno. A to ostatnio chyba taka moda :-( Bylam na PT w Wisle i myslalam, ze oszaleje Trudno skupic sie na filmie, kiedy jest po prostu zimno. Skonczylo sie na tym, ze mimo dlugiego plaszcza musialam przykryc sobie kurtka z kozucha (a wtedy marzl moj maz). Czy sa w Wawie kina, gdzie nie jest duszno i jednoczesnie sie nie zamarza?

Użytkownik Agnieszka Niezbecka w wiadomości do grup dyskusyjnych koral.ias.wat.waw.pl nogi
Mnie tam w Relaxie było dobrze Pomimo że siedziałem w 3 rzędzie zupełnie z lewej. Trochę mi ostrość wzroku potem nawalała , ale to nic. A sam film No cóż - wolałem Ogniem i Mieczem. A poza tym te wpadki i niedociągnięcia folmowe Przy scenie w ktróej jest wielka ulewa - po "interwencji" Moskalów zerknijcie (jak ktoś będzie miał okazję) na niebo oraz na ziemię - szczególnie w momencie przejeżdżania wozu. Czy mi się wydaję czy ja tam cień widzę - i to całkiem długi cień :-)))) A poza tym - te niebieskie "lenonki" jakoś mi nie pasują do epoki, tak samo jak parasol wyglądający na automat. A, i podobno gitara jest Made In China (nie wiem, sam nie widziałem)
No to tyle na temat filmu
MikeTNK
PM Email Poster
Killer_toxicPL

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 648

CYTAT
Polka chce do zachodu i teraz bedzie miala wiecej takich kin. mieszkam w londynie i tu wszystkie kina sa takie i ceny bardzo wysokie nawet jwk na anglie. w takim czyms jak multi kino bilet by kosztowal co najmniej 50 zl. atmosferu tutaj w kinie tez nie ma i tez jest zimno, tak samo jest w USA i u Francuzow. ludzie nie nazekajcie!!!!!! warszawa to super miasto moze wy nie widzicie zmian kiedy jestescie tam na codzien, ale jak ja jak przyjezdzm tam co 4 miesiace to widze wiele zmian na lepsze
Iza

Izabella
ok 8 funtow w najlepszych godzinach (weekend i wieczory), w dni powszednie przed 4. wstep do dobrego kina na west endzie kosztuje 4-5 funtow. ile to jest na zlotowki, to juz sami sobie przeliczcie. ale 4 funty to jest cena zestawu w kfc, wiec bez przesady: nie jest az tak drogo.
(z)
PM Email Poster
runcmd

Użytkownik

Nr użytkownika: 972

CYTAT
Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej co za syf :((((( Mmm, te napisy to nie wina Multikina. W Relaxie bylo tak samo. Za to ekran nie skakal ;)

Taaaa. A swoja droga ciekawe co to za debil zrobil tak z tymi kopiami, straszna zaloba.
kender
PM Email Poster
qwert

Użytkownik

Nr użytkownika: 238

CYTAT
ok 8 funtow w najlepszych godzinach (weekend i wieczory), w dni powszednie przed 4. wstep do dobrego kina na west endzie kosztuje 4-5 funtow. ile to jest na zlotowki, to juz sami sobie przeliczcie. ale 4 funty to jest cena zestawu w kfc, wiec bez przesady: nie jest az tak drogo.
(z)

zero
ciekawe w jakim kinie. pewnie w tych malutkich. wczoraj bylam w kinie bardzo daleko od centrum i studencki zniszkowy bilet wyszedl 5 funciakow. i bylo zimno jak chol.. a sala byla malutka. zreszta tu sie lubuja w malutkich salach. no ale wiesz trzeba porownywac ceny w kinach o podobnej kategori, a west endzie nigdy nie zaplaci sie 4-5 funciakow chyba ze w godzinach procy czy szkoly i to jeszcze ze zniszka
Szamana
PM Email Poster
hahdueh

Użytkownik

Nr użytkownika: 1191

CYTAT
Michal Jankowski

Użytkownik Lukasz Trabinski w wiadomości do grup dyskusyjnych lt.wsisiz.edu.pl Chcialem sie zamienic na uszka
Pozdrawiam

PM Email Poster
NetGames.pl

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 528

CYTAT
10. Wyjscie z sali - tez tylko jednymi drzwiami z powrotem do holu kasowo-bufetowego. Piramidalny idiotyzm. Jest dwoje drzwi ewakuacyjnych (musza byc), ale z napisami "Przejscia nie ma". Chyba nastepnym razem sprobuje jednak wyjsc tamtedy - w koncu jesli sie nie da tamtedy wyjsc, to wystarczy jeden telefon do strazy pozarnej i Gorzej, ze moze sie wlaczyc od tego wyjscia jakis alarm 8-)
W sumie kino w porzadku, jesli jeszcze wprowadza rezerwacje telefoniczna, to chyba bede tam zagladal. Co prawda, do bylej Moskwy mam duzo blizej, a tam tez juz koncza budowe
Aha - bylbym zapomnial. Na poczatku w sali wydalo mi sie goraco i duszno. Potem jakos albo sie przyzwyczailem, albo troche przewietrzyli. W kazdym razie, o zimnie mowy nie bylo.

Klania tu sie czysta komercja. Bo moze po wyjsciu z seansu ludzie jeszcze cos kupia. Po otwarciu drzwi awaryjnych rzeczywiscie wlacza sie alarm. Rezerwacja telefoniczna juz jest. Dziwnym trafem to zalezy od sali. Na niektorych jest zimniej niz innych. Zawsze mozna sie zwrocic do obslugi, maja obowiazek zmienic temperature wg wymagan widzow. Pozdrawiam
RJ ***************************************** ** *****************************************
PM Email Poster
rodney

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1207

CYTAT
Taaaa. A swoja droga ciekawe co to za debil zrobil tak z tymi kopiami, straszna zaloba.

Radek Nowacki napisał:
W dzisiejszej prasie był artykuł o piratach ze stadionu XX-lecia ktorzy oferuja juz kopie "Pana Tadeusza" ale numery sa wyciete. Numer ktory sie pokazuje jest numerem kopi po tym numerze dystybutor moze okreslic z jakiego kina byl przecie. W w/w artykule stwierdzono ze kopia pochodzi z kina Praha - a wiec kino zabuli ze pozwolilo na to aby jakis pirat krecil amatorska kamera video podczas seansu. Ale ze pirat nie w ciemie bity to wycial numery !
I to by bylo na tyle
Pozdrawiam poczta.onet.pl
PM Email Poster
reba

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 874

CYTAT

Radek Nowacki napisał:
W dzisiejszej prasie był artykuł o piratach ze stadionu XX-lecia ktorzy oferuja juz kopie "Pana Tadeusza" ale numery sa wyciete. Numer ktory sie pokazuje jest numerem kopi po tym numerze dystybutor moze okreslic z jakiego kina byl przecie. W w/w artykule stwierdzono ze kopia pochodzi z kina Praha - a wiec kino zabuli ze pozwolilo na to aby jakis pirat krecil amatorska kamera video podczas seansu. Ale ze pirat nie w ciemie bity to wycial numery !
I to by bylo na tyle
Pozdrawiam poczta.onet.pl
PM Email Poster
renq

Użytkownik

Nr użytkownika: 1155

CYTAT
zero
(z)
ciekawe w jakim kinie. pewnie w tych malutkich. wczoraj bylam w kinie bardzo daleko od centrum i studencki zniszkowy bilet wyszedl 5 funciakow. i bylo zimno jak chol.. a sala byla malutka. zreszta tu sie lubuja w malutkich salach. no ale wiesz trzeba porownywac ceny w kinach o podobnej kategori, a west endzie nigdy nie zaplaci sie 4-5 funciakow chyba ze w godzinach procy czy szkoly i to jeszcze ze zniszka

Izabella
warner village na leicester sq kosztuje bodajze piataka (poza szczytem). ditto virgin obok. cztery funty zaplacilem kiedys w kinie na rogu lower regent st i jermyn st, 50m od piccadilly circus (ze 4 sale). ale masz racje, bylo to w godzinach pracy (akurat mialem urlop ;) - chociaz bez znizki (w zaden sposob sie nie kwalifikuje).
cheers, (z)
PM Email Poster
custoss

Użytkownik

Nr użytkownika: 799

CYTAT
Nigdy wiecej do multikna nie pojde.

Radek Nowacki Ja też. Beznadziejne hot dogi. A naczos jeszcze gorsze.

PM Email Poster
Arty.openid.pl

Użytkownik

Nr użytkownika: 1237

CYTAT
ciekawe w jakim kinie. pewnie w tych malutkich. bardzo daleko od centrum i studencki zniszkowy funciakow. i bylo zimno jak chol.. a sala byla lubuja w malutkich salach. no ale wiesz trzeba o podobnej kategori, a west endzie nigdy nie chyba ze w godzinach procy czy szkoly i to
Szamana Carbonte Sarano < "Kto zyje bez szalenstwa, < mniej jest rozsadny niz mniema"< <

wczoraj bylam w kinie bilet wyszedl 5 malutka. zreszta tu sie porownywac ceny w kinach zaplaci sie 4-5 funciakow jeszcze ze zniszka
no dobra fajnie funt jest po ok 7 zetów, to wychodzi jakies 30 zetów jak to bylo. ulgowy czy normalny? Ale porównujac ceny biletów trzeba wziac poprawke na srednie zarobki w danym kraju. U nas w Polsce to juz jest jakas pensja, a mozna za to kupic ok. 100 biletów normalnych i jakies 160 ulgowych. A jak to jest na wyspach?
PM Email Poster
sruba

Użytkownik

Nr użytkownika: 981

CYTAT
Ale miejsca na kubeczki/piwo sa ok :) Polecam "Bajkę'.

Nie ma Dolby Digital i obsługa jest trochę z poprzedniej epoki.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
dyzio

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 869

CYTAT
Ale miejsca na kubeczki/piwo sa ok :)

Radek Nowacki : Polecam "Bajkę'.

PM Email Poster
karda90

Użytkownik

Nr użytkownika: 845

CYTAT
Nie ma Dolby Digital i obsługa jest trochę z poprzedniej epoki.

"Grzegorz W. Fedorynski" :
A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy. A obsługa? Hm.. mi się niczym nie narazili, wręcz przeciwnie.

PM Email Poster
Mateusz111

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 109

CYTAT
Nie ma Dolby Digital i obsługa jest trochę z poprzedniej epoki. A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy. A obsługa? Hm.. mi się niczym nie narazili, wręcz przeciwnie.

Dlaczego mam myśleć o przeciętnym widzu, jeżeli JA idę do kina?
Bileterkom wyraźnie przeszkadza, gdy ogląda się napisy do końca. Zdarzyło się też moim znajomym, że operator po prostu wyłączył napisy, gdy w kinie było jeszcze kilka osób.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
winny

Użytkownik

Nr użytkownika: 158

CYTAT
A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy.
Dlaczego mam myśleć o przeciętnym widzu, jeżeli JA idę do kina? Bileterkom wyraźnie przeszkadza, gdy ogląda się napisy do końca. Zdarzyło się też moim znajomym, że operator po prostu wyłączył napisy, gdy w kinie było jeszcze kilka osób.

"Grzegorz W. Fedorynski" :
IMHO wystarczy Sorround. Na moje ucho realizatora dźwięku różnica jest niezauważalna (słuchane na zmianę jedno i drugie). Różnice mogą być w reszcie toru. Ale i tak dźwiękowi w Bajce nic nie zarzucam. Na przykład w takiej 'Feminie' DD jest i co z tego jak są przesłuchy między salami?
A to faktyczne chaówa. Ale ja się nie spotkałem z czymś takim.
Pozdrawiam
PM Email Poster
proknet

Użytkownik

Nr użytkownika: 817

CYTAT
A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy. Dlaczego mam myśleć o przeciętnym widzu, jeżeli JA idę do kina? IMHO wystarczy Sorround. Na moje ucho realizatora dźwięku różnica jest niezauważalna (słuchane na zmianę jedno i drugie). Różnice mogą być w reszcie toru. Ale i tak dźwiękowi w Bajce nic nie zarzucam. Na przykład w takiej 'Feminie' DD jest i co z tego jak są przesłuchy między salami?

Na jakim materiale dokonywałeś eksperymentu? Bo trochę mi się nie chce wierzyć. Nie mówię, że nie dałbym, się oszukać, ale mając zestawienie obu
Jest ustawiony mistrzowsko jak na Dolby SR. To jednak nie to samo i różnicę słychać przy efektach dźwięku okólnego. Nie mówię, że każde kino z DD jest OK, to co stało się w Lunie jest trochę nieporozumieniem, ale mamy Multkino, Feminę i (od biedy) Relax.
Wtedy zawsze jestem na głośniejszym filmie. :-) Już bardziej narzekałbym na lekkie przesterowanie sygnału - ale to jest kino a nie filcharmonia, a dzięki temu subwoofer Feminy jest jedyny w swoim rodzaju.
Pozdrawiam,
Alojzy
PM Email Poster
strzalka7

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 535

CYTAT
Wtedy zawsze jestem na głośniejszym filmie. :-) Już bardziej narzekałbym na lekkie przesterowanie sygnału - ale to jest kino a nie filcharmonia, a dzięki temu subwoofer Feminy jest jedyny w swoim rodzaju.

"Grzegorz W. Fedorynski" writes:
Lekkie? Oh well, znaczy to moze nie jest przesterowanie, ale ja szanuje swoje bebenki i do Feminy wiecej nie pojde - to jest kino dla osob z utrata sluchu powyzej 50%.
MJ
PM Email Poster
Celebe

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1139

CYTAT
A sam film No cóż - wolałem Ogniem i Mieczem. A poza tym te wpadki niedociągnięcia folmowe Przy scenie w ktróej jest wielka ulewa - po "interwencji" Moskalów zerknijcie (jak ktoś będzie miał okazję) na niebo oraz na ziemię - szczególnie w momencie przejeżdżania wozu. Czy mi się wydaję czy ja tam cień widzę - i to długi cień :-))))

i całkiem
Nie wydaje Ci się. Też zwróciłem uwagę na tę scenę. I to nie tylko wóz rzucał cień ale wszystko dookoła - domy, ludzie, itd. W tej scenie wyraźnie świeci słońce. A deszcz to pada chyba tylko z sikawki 2 metry przed kamerą :-)) Może nie chcieli aby aktorzy zmarzli (byli polani wodą) i dlatego kręcili tę scenę w ciepłym słoneczku? ;-)
***Tom***
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll