multikino a Pan Tadeusz |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| fin. |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 60 Nr użytkownika: 363 Dołączył: 30-July 07 |
Głośność w Feminie jest dla mnie OK. Dzięki temu więcej dźwięków ma szansę należycie "wybrzmieć", po prostu więcej słychać.
"Grzegorz W. Fedorynski" writes:
Powtorze - jesli sie przedtem utracilo 50% sluchu w dyskotekach (nie bierz do siebie). MJ |
||
| stanislaw |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 109 Nr użytkownika: 1089 Dołączył: 26-May 08 |
Głośność w Feminie jest dla mnie OK. Dzięki temu więcej dźwięków ma szansę należycie "wybrzmieć", po prostu więcej słychać. Nie każdemu to odpowiada - mi akurat tak. Przesterowanie to co innego (choć oczywiście ma związek). Zbyt duże powoduje, że dźwięki brzmią nieczysto, ale takie +3 dB powoduje, że całość ma większego kopa. Pozdrawiam, Alojzy |
||
| siefca.openid.pl |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 351 Nr użytkownika: 71 Dołączył: 06-May 08 |
Tak, jestem pewien. () Chyba musiałby być głuchy. Pozdrawiam - Dariusz Niemczyński topnet.pl |
||
| tazdzioch |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1123 Nr użytkownika: 871 Dołączył: 08-July 07 |
Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej stronyco za syf :(((((
kender |
||
| savage |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 148 Nr użytkownika: 390 Dołączył: 20-November 07 |
On Mon, 01 Nov GMT, Radek Nowacki : Nigdy wiecej do multikna nie pojde. Na Panu Tadeuszu obraz czasami : skakal, co jakis czas pojawialo sie posrodku tajemnicze 91 a prawej :co za syf :(((((
numerki pojawiaja sie w kazdym kinie (numery kopii, jakis matolek dal na srodku, zbyt wysoko), inne znaczki tez inna sprawa, ze obraz nie musi skakac ;-) robert |
||
| pawel504 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 53 Nr użytkownika: 551 Dołączył: 29-January 08 |
Pewnego razu, a dokladniej: Mon, 01 Nov GMT, ikar.mps.com.pl (Radek Nowacki) nastukal(a): Co do multikina mam podobne odczucia, wiecej tam nie pojade. Bo i nie ma po co. To taki moloch nastawiony na przerobienie masy bublicznosci i nic wiecej, zero atmoswerki itp. Siedzenia nie specjalnie wygodne no i w sali w ktorej bylem (8) ekran o wiele za duzy :( |
||
| juda92 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 483 Nr użytkownika: 1234 Dołączył: 22-June 07 |
Must be debil :) Eh przykre bo zepsulo mi to troche film. Ale i tak film mi sie podobal duzo bardziej ni oryginal. kender |
||
| greno.openid.pl |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 577 Nr użytkownika: 427 Dołączył: 03-January 08 |
Ale miejsca na kubeczki/piwo sa ok :) Tzn siedziales za blisko tak? kender |
||
| Swicher |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 671 Nr użytkownika: 982 Dołączył: 31-December 07 |
|
||
| darkmanek |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 411 Nr użytkownika: 595 Dołączył: 17-May 08 |
Pewnego razu, a dokladniej: Tue, 02 Nov GMT, ikar.mps.com.pl (Radek Nowacki) nastukal(a): Wlasnie w tym sek ze NIE. Siedzialem w polowie sali i skakalem glowa albo raczej oczami od napisow do glow aktorow. Dodam jeszcze ze w sali bylo zimno. |
||
| Bunt0wnik1 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 61 Nr użytkownika: 828 Dołączył: 19-April 08 |
Mariusz Wilowski Ja tez bylam w sali nr 8. Wg mnie ekran byl w porzadku (moze dlatego ze siedzialam w ostatnim rzedzie). Plusem jest duze nachylenie sali (nikt mi nie zaslanial). Dobrym pomyslem sa dziury na napoje. Siedzenia wg mnie sa wygodne i w dodatku jest duzo miejsca na nogi. Ogolnie sama sala mi sie podobala, czego nie moge powiedziec o fastfood'ach. W poznanskim multikinie przynajmniej jest normalna restauracja. Juz za miesiac ma byc otwarcie Multikina na Grochowie. Moze poprawia pare niedociagniec. Pozdrawiam Magda M P.S. dobrym pomyslem sa monitory przy kasach wyswietlajace ile jeszcze zostalo miejsc na poszczegolne seanse (szkoda tylko, ze nie do konca dzialaja poprawnie). |
||
| juda92 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 483 Nr użytkownika: 1234 Dołączył: 22-June 07 |
Mariusz Wilowski w wiadomoci: .. Dodam jeszcze ze w sali bylo zimno. A to ostatnio chyba taka moda :-( Bylam na PT w Wisle i myslalam, ze oszaleje Trudno skupic sie na filmie, kiedy jest po prostu zimno. Skonczylo sie na tym, ze mimo dlugiego plaszcza musialam przykryc sobie nogi kurtka z kozucha (a wtedy marzl moj maz). Czy sa w Wawie kina, gdzie nie jest duszno i jednoczesnie sie nie zamarza? Pozdrawiam, Agnieszka |
||
| stm |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 159 Nr użytkownika: 1046 Dołączył: 20-February 08 |
poczta.fm (Mariusz Wilowski) writes: Mmm, te napisy to nie wina Multikina. W Relaxie bylo tak samo. Za to ekran nie skakal ;) |
||
| SeRdEcZnY |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 96 Nr użytkownika: 1035 Dołączył: 29-June 07 |
Polka chce do zachodu i teraz bedzie miala wiecej takich kin. mieszkam w londynie i tu wszystkie kina sa takie i ceny bardzo wysokie nawet jwk na anglie. w takim czyms jak multi kino bilet by kosztowal co najmniej 50 zl. atmosferu tutaj w kinie tez nie ma i tez jest zimno, tak samo jest w USA i u Francuzow. ludzie nie nazekajcie!!!!!! warszawa to super miasto moze wy nie widzicie zmian kiedy jestescie tam na codzien, ale jak ja jak przyjezdzm tam co 4 miesiace to widze wiele zmian na lepsze
Iza |
||
| jagus |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 627 Nr użytkownika: 970 Dołączył: 10-January 08 |
Tez bylem w Multikinie. Sala numer 1., na bilecie napisane "PAN TADEUS".
Po kolei: 1. Parking (na razie?) za darmo. Strasznie ciasny, dobrze, ze mam maly samochod. Na poziomie "dachowym" nie swieca sie latarnie. 2. Zejscie z parkingu dla pieszych beznadziejne. 3. Bufet - "mala kola" ma 0.5 litra i kosztuje 4.60 zl. Lojezu 4. Kibel. Meski - OK. Damski - za malo kabin. 5. Sala 1. - jedna z bodajze pieciu (o ile pamietam: 1., 2., 10., 11., 12.) dosc duzych (ale nie najwiekszych, najwieksza jest 7.). Jedno wejscie. Widownia amfiteatralna. Rzedy literowane, a nie numerowane. Odstepy miedzy rzedami duze, nogi mi sie mieszcza, duzy plus. Uchwyty do kubkow z piciem - ekstra. Fotele dosc wygodne. 6. Ekran - od sciany do sciany i od gory do dolu. Odrobine wklesly, dobrze widoczny. Rzad K byl akurat. 7. Dzwiek w porzadku. Nie za glosny, stereo itp. wyraznie obecne. 8. 15 minut reklam. To juz chyba standard. 9. Kopia miala literki 90 i byla krzywo sklejona, na szczescie dopiero w czasie napisow koncowych 10. Wyjscie z sali - tez tylko jednymi drzwiami z powrotem do holu kasowo-bufetowego. Piramidalny idiotyzm. Jest dwoje drzwi ewakuacyjnych (musza byc), ale z napisami "Przejscia nie ma". Chyba nastepnym razem sprobuje jednak wyjsc tamtedy - w koncu jesli sie nie da tamtedy wyjsc, to wystarczy jeden telefon do strazy pozarnej i Gorzej, ze moze sie wlaczyc od tego wyjscia jakis alarm 8-) W sumie kino w porzadku, jesli jeszcze wprowadza rezerwacje telefoniczna, to chyba bede tam zagladal. Co prawda, do bylej Moskwy mam duzo blizej, a tam tez juz koncza budowe Aha - bylbym zapomnial. Na poczatku w sali wydalo mi sie goraco i duszno. Potem jakos albo sie przyzwyczailem, albo troche przewietrzyli. W kazdym razie, o zimnie mowy nie bylo. MJ |
||
| Robbi |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 427 Nr użytkownika: 1213 Dołączył: 02-March 08 |
Michal Jankowski Aaaa Co pan robił w damskiej ubikacji? ;-) |
||
| rainb0w |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 128 Nr użytkownika: 319 Dołączył: 14-April 08 |
Hmm przypomina mi się jeden tekst z Rejsu :-) Marcin Jagodzinski (or compatible) |
||
| l30n |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 10 Nr użytkownika: 498 Dołączył: 18-June 07 |
Użytkownik Lukasz Trabinski w wiadomości do grup dyskusyjnych lt.wsisiz.edu.pl Przerabiał w praktyce scenę szukania mrówek ;-) Pozdrowienia |
||
| dreamer_ |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 170 Nr użytkownika: 398 Dołączył: 19-November 07 |
Magda Marszalek napisal: AFAIR to nie bedzie Multikino. |
||
| beata |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 40 Nr użytkownika: 893 Dołączył: 01-February 08 |
Michal Jankowski napisal: Faktycznie ten parking to kosmiczny. Jak jeden samochod zjezdza z gory, a drugi wjezdza, to nie moga sie minac na zakrecie. Sztuki odchodza wiec niesamowite. Poza tym strasznie niski, az strach ze sie troche wyzsza buda zachaczy na podjazdach. Za to na ostatnim, odslonietym pietrze swiecily pustki jak bylem. Fakt. Do tego przejscie z parkingu do kina jest beznadziejne (a moze ja czegos nie zauwazylem?). Wydaje mi sie skrajnym idiotyzmem, ze z kinowego parkingu musze wychodzic na ulice i isc ladny kawalek do kina obchodzac budynek z dwoch stron, podczas gdy moznaby przebic dziure w scianie i zrobic kulturalne, osloniete od deszczu przejscie z parkingu do kina. A moze tam jest jednak gdzies zamaskowane to przejscie ? |
||
| btj |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 174 Nr użytkownika: 133 Dołączył: 16-November 07 |
Użytkownik Izabella w wiadomooci do grup dyskusyjnych mailcity.com Nieprawda. Mialem okazje byc w multikinie w Chicago - 30 sal roznej wielkosci - parking na 15.000 aut, ceny jak na tamte warunki umierkowane. Ale absolutnie nie bylo zimno!!! Faktem jest ze klima chodzila az milo, ale nie bylo zimno! Bardzo mi sie podobalo. Fotele takie jak na Ursynowie - z tego co czytam w opisach na mnie rowniez wtedy zrobily wrazenie - bardzo wygodne i miejsca na nogi bardzo duzo. Jesli chodzi o fast foody to juz sami mozecie sobie dopowiedziec jakie byly w USA i ile ludzi kupowalo pop-corn (ble!) i inne sztuczne dziwactwa. Restauracji nie bylo bo po co? Do multikina przyjezdza sie do kina a nie na konkretny film. Dopiero na miejscu wybierasz tytul. I nie czekasz na tyle dlugo zeby potrzebna byla restauracja. Wlasnie fast-food jest taka "zapchajdziura" i powienien byc wystarczajacy. Pozdrawiam |
||
| dariaa16 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 844 Nr użytkownika: 843 Dołączył: 05-August 07 |
Użytkownik Agnieszka Niezbecka w wiadomości do grup dyskusyjnych koral.ias.wat.waw.pl nogi Mnie tam w Relaxie było dobrze Pomimo że siedziałem w 3 rzędzie zupełnie z lewej. Trochę mi ostrość wzroku potem nawalała , ale to nic. A sam film No cóż - wolałem Ogniem i Mieczem. A poza tym te wpadki i niedociągnięcia folmowe Przy scenie w ktróej jest wielka ulewa - po "interwencji" Moskalów zerknijcie (jak ktoś będzie miał okazję) na niebo oraz na ziemię - szczególnie w momencie przejeżdżania wozu. Czy mi się wydaję czy ja tam cień widzę - i to całkiem długi cień :-)))) A poza tym - te niebieskie "lenonki" jakoś mi nie pasują do epoki, tak samo jak parasol wyglądający na automat. A, i podobno gitara jest Made In China (nie wiem, sam nie widziałem) No to tyle na temat filmu MikeTNK |
||
| Killer_toxicPL |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 88 Nr użytkownika: 648 Dołączył: 10-December 07 |
Izabella ok 8 funtow w najlepszych godzinach (weekend i wieczory), w dni powszednie przed 4. wstep do dobrego kina na west endzie kosztuje 4-5 funtow. ile to jest na zlotowki, to juz sami sobie przeliczcie. ale 4 funty to jest cena zestawu w kfc, wiec bez przesady: nie jest az tak drogo. (z) |
||
| runcmd |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 537 Nr użytkownika: 972 Dołączył: 12-April 08 |
Taaaa. A swoja droga ciekawe co to za debil zrobil tak z tymi kopiami, straszna zaloba. kender |
||
| qwert |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 176 Nr użytkownika: 238 Dołączył: 30-August 07 |
zero ciekawe w jakim kinie. pewnie w tych malutkich. wczoraj bylam w kinie bardzo daleko od centrum i studencki zniszkowy bilet wyszedl 5 funciakow. i bylo zimno jak chol.. a sala byla malutka. zreszta tu sie lubuja w malutkich salach. no ale wiesz trzeba porownywac ceny w kinach o podobnej kategori, a west endzie nigdy nie zaplaci sie 4-5 funciakow chyba ze w godzinach procy czy szkoly i to jeszcze ze zniszka Szamana |
||
| hahdueh |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 122 Nr użytkownika: 1191 Dołączył: 04-December 07 |
Użytkownik Lukasz Trabinski w wiadomości do grup dyskusyjnych lt.wsisiz.edu.pl Chcialem sie zamienic na uszka Pozdrawiam |
||
| NetGames.pl |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 29 Nr użytkownika: 528 Dołączył: 10-December 07 |
Klania tu sie czysta komercja. Bo moze po wyjsciu z seansu ludzie jeszcze cos kupia. Po otwarciu drzwi awaryjnych rzeczywiscie wlacza sie alarm. Rezerwacja telefoniczna juz jest. Dziwnym trafem to zalezy od sali. Na niektorych jest zimniej niz innych. Zawsze mozna sie zwrocic do obslugi, maja obowiazek zmienic temperature wg wymagan widzow. Pozdrawiam RJ ***************************************** ** ***************************************** |
||
| rodney |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 52 Nr użytkownika: 1207 Dołączył: 10-April 08 |
Radek Nowacki napisał: W dzisiejszej prasie był artykuł o piratach ze stadionu XX-lecia ktorzy oferuja juz kopie "Pana Tadeusza" ale numery sa wyciete. Numer ktory sie pokazuje jest numerem kopi po tym numerze dystybutor moze okreslic z jakiego kina byl przecie. W w/w artykule stwierdzono ze kopia pochodzi z kina Praha - a wiec kino zabuli ze pozwolilo na to aby jakis pirat krecil amatorska kamera video podczas seansu. Ale ze pirat nie w ciemie bity to wycial numery ! I to by bylo na tyle Pozdrawiam poczta.onet.pl |
||
| reba |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 48 Nr użytkownika: 874 Dołączył: 17-December 07 |
Radek Nowacki napisał: W dzisiejszej prasie był artykuł o piratach ze stadionu XX-lecia ktorzy oferuja juz kopie "Pana Tadeusza" ale numery sa wyciete. Numer ktory sie pokazuje jest numerem kopi po tym numerze dystybutor moze okreslic z jakiego kina byl przecie. W w/w artykule stwierdzono ze kopia pochodzi z kina Praha - a wiec kino zabuli ze pozwolilo na to aby jakis pirat krecil amatorska kamera video podczas seansu. Ale ze pirat nie w ciemie bity to wycial numery ! I to by bylo na tyle Pozdrawiam poczta.onet.pl |
||
| renq |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 180 Nr użytkownika: 1155 Dołączył: 27-June 07 |
Izabella warner village na leicester sq kosztuje bodajze piataka (poza szczytem). ditto virgin obok. cztery funty zaplacilem kiedys w kinie na rogu lower regent st i jermyn st, 50m od piccadilly circus (ze 4 sale). ale masz racje, bylo to w godzinach pracy (akurat mialem urlop ;) - chociaz bez znizki (w zaden sposob sie nie kwalifikuje). cheers, (z) |
||
| custoss |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 163 Nr użytkownika: 799 Dołączył: 27-October 07 |
Radek Nowacki Ja też. Beznadziejne hot dogi. A naczos jeszcze gorsze. |
||
| Arty.openid.pl |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 941 Nr użytkownika: 1237 Dołączył: 15-October 07 |
wczoraj bylam w kinie bilet wyszedl 5 malutka. zreszta tu sie porownywac ceny w kinach zaplaci sie 4-5 funciakow jeszcze ze zniszka no dobra fajnie funt jest po ok 7 zetów, to wychodzi jakies 30 zetów jak to bylo. ulgowy czy normalny? Ale porównujac ceny biletów trzeba wziac poprawke na srednie zarobki w danym kraju. U nas w Polsce to juz jest jakas pensja, a mozna za to kupic ok. 100 biletów normalnych i jakies 160 ulgowych. A jak to jest na wyspach? |
||
| sruba |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 768 Nr użytkownika: 981 Dołączył: 23-June 07 |
Nie ma Dolby Digital i obsługa jest trochę z poprzedniej epoki. Pozdrawiam, Alojzy |
||
| dyzio |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 4 Nr użytkownika: 869 Dołączył: 24-April 08 |
Radek Nowacki : Polecam "Bajkę'. |
||
| karda90 |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 508 Nr użytkownika: 845 Dołączył: 25-March 08 |
"Grzegorz W. Fedorynski" : A jesteś pewien, że Dolby Digital jest niezbędne? IMHO przeciętny widz nie zauważy różnicy. A obsługa? Hm.. mi się niczym nie narazili, wręcz przeciwnie. |
||
| Mateusz111 |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 92 Nr użytkownika: 109 Dołączył: 26-May 08 |
Dlaczego mam myśleć o przeciętnym widzu, jeżeli JA idę do kina? Bileterkom wyraźnie przeszkadza, gdy ogląda się napisy do końca. Zdarzyło się też moim znajomym, że operator po prostu wyłączył napisy, gdy w kinie było jeszcze kilka osób. Pozdrawiam, Alojzy |
||
| winny |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 136 Nr użytkownika: 158 Dołączył: 23-June 07 |
"Grzegorz W. Fedorynski" : IMHO wystarczy Sorround. Na moje ucho realizatora dźwięku różnica jest niezauważalna (słuchane na zmianę jedno i drugie). Różnice mogą być w reszcie toru. Ale i tak dźwiękowi w Bajce nic nie zarzucam. Na przykład w takiej 'Feminie' DD jest i co z tego jak są przesłuchy między salami? A to faktyczne chaówa. Ale ja się nie spotkałem z czymś takim. Pozdrawiam |
||
| proknet |
|
||
|
Grupa: Members Postów: 801 Nr użytkownika: 817 Dołączył: 14-April 08 |
Na jakim materiale dokonywałeś eksperymentu? Bo trochę mi się nie chce wierzyć. Nie mówię, że nie dałbym, się oszukać, ale mając zestawienie obu Jest ustawiony mistrzowsko jak na Dolby SR. To jednak nie to samo i różnicę słychać przy efektach dźwięku okólnego. Nie mówię, że każde kino z DD jest OK, to co stało się w Lunie jest trochę nieporozumieniem, ale mamy Multkino, Feminę i (od biedy) Relax. Wtedy zawsze jestem na głośniejszym filmie. :-) Już bardziej narzekałbym na lekkie przesterowanie sygnału - ale to jest kino a nie filcharmonia, a dzięki temu subwoofer Feminy jest jedyny w swoim rodzaju. Pozdrawiam, Alojzy |
||
| strzalka7 |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 6 Nr użytkownika: 535 Dołączył: 07-March 08 |
"Grzegorz W. Fedorynski" writes: Lekkie? Oh well, znaczy to moze nie jest przesterowanie, ale ja szanuje swoje bebenki i do Feminy wiecej nie pojde - to jest kino dla osob z utrata sluchu powyzej 50%. MJ |
||
| Celebe |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 73 Nr użytkownika: 1139 Dołączył: 16-February 08 |
i całkiem Nie wydaje Ci się. Też zwróciłem uwagę na tę scenę. I to nie tylko wóz rzucał cień ale wszystko dookoła - domy, ludzie, itd. W tej scenie wyraźnie świeci słońce. A deszcz to pada chyba tylko z sikawki 2 metry przed kamerą :-)) Może nie chcieli aby aktorzy zmarzli (byli polani wodą) i dlatego kręcili tę scenę w ciepłym słoneczku? ;-) ***Tom*** |
||
![]() |
![]() |